sábado, 17 de diciembre de 2011

Per finalitzar


Per concloure el recorregut per Paestum, cal afegir que no hi ha dubte que hem tractat un complexe que com hem vist poseeix nombrosisims valors intrínsecs; la diversitat  observada en el recursos emprats pels anònims arquitectes otorgen d'aquesta manera en moltes ocasions el valor de la innovació i la originalitat. D'altra banda l'ubicació geogràfica i per conseqüència les relacions socials i així les infuències estètiques col·laboren en   l'aplicació d'elements distintius i propis en qualque cas del gust Oriental.Tot això fa que els diferents temples fusionin les seves diferències com és la robustesa d'alguns i l'elegància d'altres per oferir de manera contrària una visió harmonosiosa i unitària.
L'estat inundat de Paestum fins al segle XVIII ha estat un dels responsables de la conservació dels temples, que no oblidem ja varen  ser usats en altres èpoques amb altres fins ( com és així durant el Cristianisme, com recinte religiós).
Però des del segle XVIII, Paestum ha rebut reconeixement internacional tant per part de certs viatgers que l'incloueren al seu tour  com per la UNESCO, la qual  declarà  Paestum i voltants com Patrimoni de la Humanitat al 1998.

No hay comentarios:

Publicar un comentario