martes, 20 de diciembre de 2011

Materials constructius (Temple Hera)

Els grecs utilitzaren gran varietat de materials de construcció per realitzar els seus edificis, fusta, terracota i pedra. El material més utilitzat va ser la pedra, com en el cas del temple d'Hera de Paestum. N'hi havia de diferents tipus: des de calissa dura, conglomerats i el marbre. Aquest material abundaba en el Mediterràni, a Àsia Menor i en la pròpia Atenes, essent d'excel·lent qualitat en canteres com les de Paros, Nasos i Tasos. Les cornisses i teules dels edificis es realitzaren en terracota, però amb el pas del temps també s'utilitzà el marbre.
La informació sobre els mètodes de construcció que utilitzaren ha arribat a nosaltres des de l'estudi de les canteres i d'algunes inscripcions que han estat trobades en els mateixos edificis.
Realizar un edifici de pedra era costós i dilatat en el temps. Es començava per aconseguir els carreus que formaven la seva composició. Primer es tallaven de a la cantera. Es col·locava cada pedra al seu lloc amb l'ajuda d'uns forats als carreus per on es passaven unes cordes, i s'encaixaven.
 Per unir les pedres entre elles horitzontalment s'usaven grapes; i un tipus d'endolls per unions verticals. Després s'esculpien les columnes i es realitzava l'escultura relleu i els detalls ornamentals.

<><>
<><>
<><>
<><>
 
 Tomlinson, Richard Allan, Greek and Roman architecture, 1995

No hay comentarios:

Publicar un comentario