viernes, 30 de diciembre de 2011

Marc cronològic

     Paestum va ser fundada 600 anys aC. (alguns després de l'Acròpoli), pels grecs de Sybaris, una important ciutat grega de Calabria. Anomenaren a la ciutat Poseidonia, en honor al déu grec del mar, Poseidó. En el segle IV aC., els lucans, que havien format en aquesta àrea una rama itàlica local de la tribu dels samnites, s'apoderaren de la ciutat i més tard, 273 anys, va ser presa pels romans, que li donaren el nom de Paestum.
     En el segle IX, com a resultat dels nombrosos atacs dels sarracens i del mal clima originat per la proximitat dels pantans i del riu Sele, la ciutat va ser abandonada, i així va romandre oculta i oblidada durant gairebé 900 anys. A partir de 1748, degut a la construcció de nous camins, els temples de la ciutat, ben conservats, van ser descoberts de nou i excavats.
     El santuari més antic i important de la regió era l'anomenat Heraion, edificat uns 570 anys aC. No va ser abans del segle XX que fragments de les seves ruïnes foren descoberts a 9 km al nord de Paestum, en la proximitat del delta del Sele. Hi ha alguns indicis que atribueixen la seva fundació a una època anterior, la de Jason i els argonautes.
     Només alguns anys més tard, a prop del 550 aC., va ser construït el més antic dels tres temples de Paestum, que també, segons pareix, va ser dedicat a la deesa grega de la fertilitat, Hera (germana i esposa de Zeus).
Degut a un error, aquest temple avui dia es coneix amb el nom de la "Basílica".
     El més petit dels tres temples, denominat temple de Ceres, va ser construït uns 500 anys aC. i és dedicà a la deesa Atenea.
    El temple de Poseidó o temple de Neptú, data de gairebé 450 aC. (casi el mateix temps en que es construí el Partenó d'Atenas) i és, probablemente, el temple dòric millor conservat del món.
     Durant les décades passades, altres excavacions realitzades al voltant dels temples, han descobert els contorns de la ciutat antigua a l'interior dels murs de la ciutat.
Els murs de la ciutat, amb les seves 4 portes, tenen una llargada de 4750 m. Van ser construïts pels grecs i més endavant fortificats pels lucans i els romans.

CIPRIANI M., AVAGLIANO G.; Paestum, Los templos i los museos (edición española); 2007; Ed. Bonechi.


http://www.hotelvillagemarina.com/images/foto/cultura/paestum.jpg

No hay comentarios:

Publicar un comentario